top of page
Beach Meditasjon
FETTSYRETEST

Zinzinos BalanceTEST er en enkel selvtest for analyse av fettsyrer som finnes i kapillærblod fra en fingertupp ved hjelp av tørket blodflekk-teknikken. I analyse av fettsyrer er DBS er vitenskapelig bevist å være like nøyaktig som en venøs blodprøve.

FETTSYRETEST

Ved å ta en enkel blodprøve finner vi din balanse mellom Omega3 og Omega6.

Etter testen tar du kosttilskudd og vi tar ny test av deg etter 120 dager. De aller fleste er da kommet i balanse.

Endringer du kan forvente når du får opp nivået på Omega-3 er bedring i energinivå, bedre humør, du orker mer, mindre muskel- og skjelettplager, opplevelsen av hjernetåken letter.

Vitenskapen anbefaler at vi skal ha ett 3:1 forhold mellom Omega-6 og Omega-3. Nærmere 95% av befolkningen har i gjennomsnitt forholdet 15:1 og helt opp i over 20:1. 

Hva vi måler 

Testen måler 11 fettsyrer, inkludert mettede, monoumettede (Omega-9) og polyumettede (Omega-6 og Omega-3) fettsyrer.

Individuelle fettsyreverdier vises i tabellen og uttrykkes som prosent av de totale fettsyrene som er målt. For sammenligning i tabellen presenteres det gjennomsnittlige området for hver fettsyre (basert på data fra en stor gruppe personer med balanserte verdier) som målverdi.

 

Følgende fettsyrer måles: 

 • Palmitisk syre, C16:0, mettet fett 

 • Stearinsyre, C18:0, mettet fett 

 • Oleinsyre, C18:1, Omega-9 

 • Linolinsyre, C18:2, Omega-6 

 • Alfa-linolensyre, C18:3, Omega-3 

 • Gamma-linolensyre, C18:3, Omega-6 

 • Dihomo-gamma-linolensyre, C20:3, Omega-6 

 • Akakidonsyre (AA), C20:4, Omega-6 

 • Icosapentaensyre (EPA), C20:5, Omega-3 

 • Dokosapentaensyre (DPA), C22:5, Omega-3 

 • Dokosaheksaensyre (DHA), C22:6, Omega-3

Sertifisert testsett 
Zinzino-testet blodpunkttest er sertifisert til å samsvare med Europeisk forskrift 98/79/EB på in vitro-diagnostisk (IVD) medisinsk utstyr. Dette betyr at testen og alle komponentene er i samsvar med gjeldende lover og forskrifter, og at settet har CE-merket. 
 

VEILEDNING KOSTTILSKUDD

Vil du vite mer om hva kosttilskudd kan gjøre for deg?

Jeg veileder og gir deg informasjon om hva som passer for deg.

BALANCE TEST

Vil du vite hvor ditt nivå av Omega6/3 ligger?

Ved å ta en enkel blodprøve, finner vi din balans

KOSTTILSKUDD 

Du kan velge mellom å kjøpe produktene direkte av meg, eller å opprette eget abonnement direkte hos Zinzino.

Ved kjøp i klinikken slipper du å binde deg til abonnement og betaling av fraktkostnad. Oppretter du egen abonnement vil dette lønne seg over tid. Ønsker du å teste produktene først vil det lønne seg å kjøpe direkte av meg i klinikken.

BalanceOil-300ml-group-960x960px.png

BalanceOil+

BalanceOil+ er et naturlig omega-balanse kosttilskudd med polyfenol som inneholder mye olivenpolyfenoler, Omega-3 og vitamin D3. Den justerer og opprettholder EPA + DHA-nivåer og Omega-6:3-balansen i kroppen, samtidig som den beskytter cellene dine mot oksidasjon på en trygg måte. Den inneholder en førsteklasses blanding av oljer avledet fra villfanget småfisk og forhåndsopphøsting av ekstra virgin olivenolje.

Innhold: 300 ml

Kr 650,-

ZinoBiotic-PLUS-960x960px.png

ZinoBiotic+

ZinoBiotic+ er en skreddersydd blanding av 8 naturlige kostfibre.

 

Disse fibrene metaboliseres i tykktarmen der de støtter veksten av sunne bakterier. ZinoBiotic+ bidrar til å redusere høye topper i blodsukker etter måltider og opprettholde gode kolesterolnivåer. Fibrene fremmer mange sunne tarmfunksjoner.

 

 

Innhold: 180 g

Kr 385,-

EU-BalanceOil-Plus-100ml-Orange-Lemon-Mi

BalanceOil Orange Lemon Mint

En førsteklasses blanding som inneholder naturlig fiskeolje, høyt innhold av Omega 3 (EPA + DHA), olivenpolyfenoler og vitamin D3. Zinzino BalanceOil bidrar til å beskytte cellene mot rusting (oksidering), justerer kroppens Omega 6:3-balanse og støtter normal hjernefunksjon, hjertefunksjon og immunsystemet.

 

 

 

 

Innhold: 100 ml

Kr 250,-

Xtend-960x960px.png

Xtend

Xtend, vårt mest avanserte immunforsvars- og kosttilskudd, er en enestående kilde til mikroog fytonæringsstoffer, inkludert 23 essensielle vitaminer og mineraler, samt rensede 1-3, 1-6 betaglukaner avledet fra bakegjær, som beskytter og fornyer celler og vev. Xtend er det perfekte supplement til BalanceOil og ZinoBiotic i din komplette helseprotokoll.

 

Innhold: 60 tabletter, total nettovekt 45 g

Kr 375,-

vegan BalanceOil-300ml-group-960x960px.p

BalanceOil+ Vegan

En synergistisk blanding av marine mikroalgeoljer med høye nivåer av EPA, DHA og DPA, ekstra virgin pre-harvest olivenolje med mye OA og polyfenoler, echium-frøolje med mye SDA, ALA og GLA og vegansk vitamin D3.

Vår BalanceOil+ Vegan bidrar til å beskytte cellene mot rusting (oksidering) og trygt justere forholdet mellom omega-6:3, støtte normal hjerne- og hjertefunksjon og immunsystemet.

Innhold: 300 ml

Kr 875,-

Viva-Plus-front-960x960px.png

Viva+

Viva+ er et helt naturlig kosttilskudd utviklet for å redusere stress, bedre sinnsstemningen din og øke følelsen av velvære. Det styrker nervesystemet og hjernefunksjonen og bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Viva+ er en kombinasjon av affron®, en standardisert og patentert ekstrakt av ren, førsteklasses safranarr (crocus sativus) fra Spania, et vitamin B-kompleks fra bokhvete, magnesium fra sjøvann, jod og vitamin C fra acerola.

Innhold: 60 tabletter, nettovekt 18 g.

Kr 350,-

Slik beregnes resultatene dine
11 fettsyrer analyseres, og totalsummen av beløpene regnes som 100 %. For følgende 6 verdier bruker vi 7 av fettsyrer. Den analyserte mengden av hvert av de 7 fettsyrene beregnes som en prosentdel av 100 %. 

1. Omega-3 eicosapentaensyre (EPA) 
2. Omega-3 dokosaheksaensyre (DHA) 
3. Omega-3 docosapentaensyre (DPA)
4. Omega-6 arakidonsyre (AA) 
5. Omega-6 dihomo-gamma-linolensyre (DGLA) 
6. Mettet fett, palmitisk syre (PA) 
7. Mettet fett, stearinsyre (SA) 

Beskyttelsesverdi 
Først beregnes følgende 3 anerkjente helseindikatorer: 

1. Verdien for forholdet Omega-6 beregnes slik: (DGLA+AA) * 100 / (DGLA+AA+EPA+DPA+DHA) 
2. Verdien for Omega-3-nivået er summen av EPA+DHA 
3. Balanseverdien beregnes som Omega-6 (AA) / Omega-3 (EPA) 

Hver indikatorverdi gis samme vekt i en annen beregning og tildelt en verdi mellom 0 og 100, som deretter deles med 3 for å få beskyttelsesverdien som ideelt sett skal være over 90. Dette sier ingenting om helsestatusen din, den viser kun fettsyrebeskyttelsen din. Merk: EPA- og DHA-verdier har stor innvirkning på alle beregningene, og hvis EPA- og DHA-prosentandeler er lave, er det ikke uvanlig å gi svært lave eller til og med null beskyttelsesverdier. 

Omega-3-indeks 
Omega-3-indeksen er sammendraget av prosentverdiene for de to omega-3 fettsyrene EPA og DHA. Det ideelle kombinerte nivået er minst 8 %, men høyere verdier er på 10 %. Omega-3-er har mange fordeler, fordi de er cellenes primære byggestener. EPA er dominant i blod, muskler og vev, mens DHA er dominant i hjerne, sæd og øyne. 

Omega-6:3-balanse 
Balansen beregnes ved å dele prosentverdien av AA med prosentverdien av EPA (AA/EPA), som deretter uttrykkes som en balanseverdi, for eksempel 3:1. Balansen mellom omega-6:3 i kroppen bør fortrinnsvis være under 3:1. Hvis dette forholdet er over 3:1, kan du ha nytte av å legge om kostholdet ditt. En lav balanse mellom Omega-6 og Omega-3 er viktig for å kunne opprettholde normal celle- og vevsutvikling (homeostase), og det bidrar også til å kontrollere betennelse i kroppen. 

Cellemembranfluiditet 
Fluiditet beregnes ved å dele prosentverdien av de to mettede fettstoffene med prosentverdien av de to Omega-3-ene. Likviditetsverdien defineres derfor som (PA+SA) / (EPA+DHA), og resultatet uttrykkes som en fluiditetsindeks, for eksempel 3:1. Hvis likhetsverdien er under 4:1, viser den at det er tilstrekkelig fluiditet i cellemembranene. Jo mer mettet fett en membran har, desto mer rigid er membranen. Jo mer flerumettet fett membranen består av, desto mer fleksibel er den. Cellemembranens sammensetning og strukturelle arkitektur er kritisk for cellenes helse og dermed også for kroppen. På den ene siden må membranen være fast nok til å gi en solid cellestruktur. På den annen side må den også være fleksibel nok til å slippe inn næringsstoffer og slippe ut avfallsprodukter.

Mental styrke 
ette beregnes ved å dele prosentverdien av AA med summen av prosentverdier av EPA og DHA, dvs. verdien for mental styrke = AA / (EPA+DHA). Resultatet uttrykkes som en mental styrkeverdi, for eksempel 1:1. Verdien bør være under 1:1 for en tilstrekkelig og balansert tilførsel av flerumettede fettsyrer til både (Omega-6 og Omega-3) til hjernen og nervesystemet. Kognitiv ytelse forbedrer med økt forbruk av marine Omega-3 EPA og DHA. Barndom og alderdom er to kritiske og sårbare stadier og Omega-3-mangel er knyttet til lærings- og hukommelsesavvik i tillegg til humørsvingninger. 

Arakidonsyre (aa)-indeksen
AA-indeksen viser den målte verdien av Omega-6-fettsyren arakidonsyre (AA) som en prosent av total mengde målte fettsyrer. Gode gjennomsnittsverdier ligger i området 6,5 til 9,5 % med en optimal målverdi på 8,3 %. Arakidonsyre (AA) er den viktigste Omega-6-fettsyren kroppen trenger. Det er utgangspunktet for produksjonen av lokale vevshormoner som utløses av Omega-6, som prostaglandiner, tromboksanes og leukotriener, alle med ulike funksjoner. Den generelle funksjonen er imidlertid å beskytte kroppen mot skade ved å begrense progresjonen av infeksjonen eller virkningen av skaden.

MER OM BALANSETEST
bottom of page